it wiid it wiid it wiid it wiid Last-minutes bungalows met sloep boeken it wiid
Originele afbeeldingOp 1 juli heeft de (her)opening plaatsgevonden van het polderhoofdkanaal. Deze nieuwe vaarweg, beginnend na het pondje van Ie Sicht aan de zijde van De Veenhoop met een sluisje, gaat via Nij beets, naar de Nije Vaart, waar u via een sluisje naar Aldeboarn en Akkrum naar Grouw kunt doorvaren. Wij wensen u veel vaarplezier!
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingSloepvaren, zeilen, kanovaren etc., een fluisterbootje huren of met een rondvaartboot mee: er zijn legio mogelijkheden om De Alde Feanen vanaf het water te leren kennen. De maximale vaarsnelheid is 6 km/uur. Aanleggen in het riet is niet toegestaan; er zijn voldoende gratis aanlegplaatsen van de Marrekrite. Bij het Bezoekerscentrum is de Wandel- en kanoroute Jan Durkspolder (13 km) verkrijgbaar. Het Toeristenbureau in Earnewâld heeft informatie over het huren van kano’s of boten en rondvaarttochten.
 
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingDeze tocht van zo`n 7 uur en 51 km vanuit Grou gaat over vaarten en meren richting Drachten en via Bergum en Warga weer terug richting Grou. Onderweg komt u diverse mooie meren tegen o.a. de Leijen, het Bergumermeer en het kleinere Oostermeer. Na het Bergumermeer wordt het Prinses Margrietkanaal gevolgd langs Bergum en via Warga vaart u weer terug naar Grou. Onderweg is er van alles te zien en te beleven, van museums bezoeken tot een tussenstop maken bij de diverse authentieke dorpjes aan het water.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingNog een vaartocht die start vanaf Grou langs de Alde Feanen, Eernewoude, Nij Beets, de Deelen en via Akkrum-Nes weer terug naar Grou. Duur is ongeveer 8 uur en de tocht is 53 km lang. De route gaat via het natuurgebied de Alde Feanen, populair onder watersporters, naar Eernewoude en Nij Beets. Verder via het turfwinningsgebied De Deelen weer naar het vertrekpunt. Bekijk ook eens andere toeristische vaarroutes. In de bungalows vindt u ook het boekje 10 routes door Friesland zodat u de meeste een keer kunt proberen! Voordelen van de routes vanuit Eernewoude zijn dat de routes goed zijn te varen zonder te overnachten.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingBij Earnewald in Friesland ligt een mooi kano/kajakgebied. Direct achter het parkeerterrein ligt een steiger waar je langs It Wiid, naar het mooie natuurgebied de Alde Feanen kunt peddelen. Dit Nationaal Park bestaat afwisselend uit plassen en petgaten waar je prachtig kan varen, diverse petgaten zijn alleen voor kano/kajak toegankelijk.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingIt Fryske Gea verzoekt met klem om in de wintermaanden (november t/m februari) niet te varen op de Grutte Krite, de Saiterpetten, het Neeltsje Muoisgat, de Ielterm en de Ald Headamsleat. De vele pleisterende watervogels hebben hun rust in die periode hard nodig. Kaarten zijn verkrijgbaar bij het VVV, vaarkaarten ook bij vele (watersport)ondernemers in de provincie. De wandelroutes in De Alde Feanen zijn het hele jaar toegankelijk, ook in het broedseizoen.
  Druk artikel af Verstuur artikel