it wiid it wiid it wiid it wiid Last-minutes bungalows met sloep boeken it wiid
(1) 2 3 »
Originele afbeeldingAls je op bij ons op het park vertoeft, mag je dit museum eigenlijk niet missen. Kreeg in 2015 de Museumprijs. Hier wordt meer dan vijftigduizend jaar geschiedenis en cultuur van Friesland op eigentijdse wijze gepresenteerd. Zie Fries Museum voor meer info.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingOutdoor Veldboom organiseert activiteiten in Friesland en heeft veel ervaring in de buitensport en het organiseren van activiteiten. Voor u dé plek om een dag actief en gezellig door te brengen. Uniek is dat alle activiteiten ook op elke willekeurige locatie uitgevoerd kunnen worden; op een schoolplein; op een sportveld; bij u op het bedrijfsterrein, of op het dorpsplein.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingEernewoude is een gezellig watersportdorp aan het grote meer It Wiid met heerlijke restaurants o.a. Wester, een bruin café-watersportkroeg, pizzeria Porto Casa maar ook vele terrassen aan het water. Heerlijk genieten om met uw eigen sloep aan te meren bij één van de vele terrassen en lekker te borrelen & te relaxen. In het dorp voor de kinderen ook een heerlijke grote piratenspeeltuin met ongekend veel klimtoestellen, glijbanen etc. Niet voor niets staan bijna alle terrassen aan het water in Eernewoude in de top 25 van mooiste terrassen van Friesland. In het dorp zijn ook twee supermarkten, op de naastgelegen camping het dichtst bij it Wiid en de Coop Supermarkt in het dorp.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingDe geschiedenis van Friesland is onlosmakelijk verbonden met de landbouw. In het Fries Landbouwmuseum "Bij de Boer", onlangs verhuisd naar Leeuwarden (Goutum) maakt de bezoeker op een levendige manier kennis met tweeduizend jaar agrarische geschiedenis van Friesland. Al met al zeer de moeite waard voor een bezoek!
 
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingTijd voor een frisse neus. Lekker uitwaaien in natuurgebied De Alde Feanen tijdens een mooie wandeling en genieten van alle jaargetijden. Of kies voor een andere activiteit bij It Fryske Gea. Genoeg te doen in Friesland!
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingDirect grenzend aan De Alde Feanen vindt u bungalowpark It Wiid. Dit prachtige waterrijke natuurgebied leent zich uitstekend voor een heerlijke watersportvakantie maar ook voor prachtige wandelingen en fietstochten.
 
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingLeeuwarden is een prachtige provinciestad met mooie grachten, historische gebouwen en gezellige terrasjes. Vanaf It Wiid kan Leeuwarden uitstekend bereikt worden per auto, boot of fiets. Van monumenten tot parels van musea alsook een verscheidenheid aan leuke winkeltjes, het is allemaal in de Friese hoofdstad te vinden.
 
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingWilt u nog meer weten over Friesland? Dan is het een goed idee eens rond te neuzen op de site van Beleef Friesland. Van Varen op het Friese Water tot Wadlopen en Logeren bij de Boer. Alles wat u wilt weten over onze mooie provincie is hier te vinden.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingSinds juni 1998 is het Skûtsjemuseum gevestigd in de Stripe, een nagebouwde historische scheepswerf. In de smederij, de zwaardenmakerij en de zeilmakerij krijgt men een indruk van het vakmanschap en de veelheid aan technieken en materialen die nodig waren om een skûtsje te bouwen. Ook worden er exposities gegeven en kunt u een opdrachtenroute volgen, waardoor u zich een goed beeld kunt vormen van de geschiedenis van de Friese binnenvaart aan het begin van deze eeuw. Openingstijden kunt u vinden op de website van het museum.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingGrou staat bekend om zijn watersport- en recreatiesector, de centrale ligging in midden Friesland is een uitstekende uitvalbasis voor vele bedrijven. De vele meren, vaarten en poelen die zo karakteristiek zijn voor het gebied maken Grou tot een waar watersporteldorado.
Grou heeft heerlijke terrasjes, uitstekende restaurants en gezellige bars, waar de Friezen graag een borreltje drinken en een praatje maken met de gasten in hun dorp.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingEen avontuurlijk dagje uit voor jong en oud. Kinderen (groot en klein) beleven zelf de avonturen van Gerben, Hielke en Sietse en voelen zich held van de boerensloot op het Kameleon eiland. Bezoek het Kameleondorp en stap terug in de tijd en proef de sfeer van de jaren vijftig met een spannende speurtocht. Bekijk deze leuke attractie.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingDe jandurkspolder ligt in het zuidelijk deel van de Alde feanen ten westen van Oudega. Het deelgebied bestaat uit de Jandurkspolder en de Wolwarren, beide met een oppervlakte van ca. 60 ha. Het gebied heeft inmiddels een status van beschermd natuurmonument. De Jandurkspolder bestond voor ca. 4 ha uit riet en rietvegatatie en voor de rest uit grasland.
 
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingLauwersoog is een dorp in de gemeente De Marne in de provincie Groningen, Nederland. Het is na 1969 ontstaan, na de indijking van de Lauwerszee tot het Lauwersmeer. Lauwersoog is vooral bekend als vertrekplaats van de veerdienst naar Schiermonnikoog. Lauwersoog is een belangrijke vissershaven en heeft een eigen visafslag. Een gedeelte van de vissersvloot van Urk heeft als thuishaven Lauwersoog. Ook veel Deense vissers leggen regelmatig aan in Lauwersoog. Het dorp en de haven zijn zeer geliefd bij dagjesmensen, ook vanwege de mogelijkheden om verse vis te eten.
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingNoordoost Friesland is een markant gebied; opvallend door het landschap, de geschiedenis en de cultuur. Twintig musea van Noordoost Friesland willen u laten genieten van de unieke cultuurhistorische en maatschappelijke identiteit van het gebied. Een gebied dat als een kleurrijke lappendeken het noordoostelijk deel van Friesland bestrijkt: Markant Friesland!
 
  Druk artikel af Verstuur artikel

Originele afbeeldingDe Friese steden zijn stuk voor stuk de moeite van een bezoek waard. De Friese elf steden hebben een kleurrijke en gevarieerde geschiedenis. Je kunt de Elfstedenroute op allerlei manieren afleggen. Stap eens op de fiets, op de step, in de boot, in de auto, op de motor of doe een rondje op skeelers. Bekijk de elf steden.
  Druk artikel af Verstuur artikel

(1) 2 3 »